Αρχική Ανακοινώσεις Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης έφυγε….

Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης έφυγε….

Από Ένωση Σπάρτης

Δεν είναι πια μαζί μας ένας από τους καλύτερους Ιωνιώτες ζωγράφους, ο Παρασκευάς Πασίρογλου, ο περισσότερο γνωστός ως Πασιρό.

Από πολύ νωρίς, παρά τις στερήσεις και  τις δυσκολίες της ζωής για ένα ορφανό προσφυγόπουλο, το ταλέντο ξεπήδησε και φούντωσε και ο χρωστήρας, ο καμβάς και τα χρώματα οδήγησαν τον Πασιρό όχι μόνο να σπουδάσει τη ζωγραφική αλλά να αρχίσει να παράγει ένα εντελώς πρωτότυπο έργο, που το καταξίωσε από πολύ νωρίς, καθώς έδινε πολύ χώρο στη φαντασία, όπως αυτή αποκρυσταλλωνόταν σε πίνακες οι οποίοι προκαλούσαν για τη συνύπαρξη συμβολισμού και ρεαλισμού στην πορεία προς την ωριμότητα και από τον εξπρεσσιονισμό προς τον ιμπρεσσιονισμό.

Δεν υπάρχει πολιτιστικός χώρος στη Ν. Ιωνία που να μην έχει έργα του Πασιρό, δείγμα και της δικής του αγαπητικής επικοινωνίας με όλους τους συμπολίτες του.

Η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας αποχαιρετά το σπουδαίο καλλιτέχνη αλλά και ωραίο άνθρωπο και εύχεται στη σύντροφο της ζωής του Ιωάννα, στους άλλους συγγενείς και φίλους η μνήμη του Παρασκευά να είναι αιωνία.

Από την Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας

Σχετικά Άρθρα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Περισσότερα