Home Ανακοινώσεις Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

by Ένωση Σπάρτης

Την Δευτέρα 1 η Απριλίου 2024 στις 7.30΄το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενώσεώς μας, παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ «Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή» σε συνεργασία με τον εν Αθήναις Σύλλογο Μεγαλοσχολιτών και των Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους σημειώνοντας την σπουδαιότητα σήμερα της προβολής του, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Δημήτρης Δερβεντλής, Πρόεδρος του εν Αθήναις Συνδέσμου Μεγαλοσχολιτών και ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης κ. Θεόκλητος Μέντης, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ν.Ι.Φ.Η.Χ. κ. Γαβριήλ.

Προλόγισε ο κ. Σταύρος Ι. Αρβανιτόπουλος Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Πρόεδρος των Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, αναφέροντας ιστορικά στοιχεία για την Κωνσταντινούπολη και την Σχολή από την πτώση της πόλης μέχρι σήμερα.

Το εν λόγω ντοκιμαντέρ με την επιμέλεια του δημοσιογράφου Θωμά Σίδερη, θα γνωρίσει στις επόμενες γενιές το αρχαιότερο εκπαιδευτήριο του Ελληνισμού που στέκεται αγέρωχο επάνω σε ένα λόφο του Κερατίου Κόλπου της Κωνσταντινούπολης.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εικόνες από το εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Σχολής, αρκετές συνεντεύξεις καθηγητών που δίδαξαν αλλά και καθηγητών που διδάσκουν σήμερα, μαθητών που αποφοίτησαν και μαθητών που σπουδάζουν σήμερα καθώς και ειδικών επιστημόνων που αναφέρουν σημαντικά στοιχεία για την ιστορία της Σχολής, ενώ υπήρχε ιδιαίτερη αναφορά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Ευχαριστούμε τον κ. Στάθη Αρβανίτη για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

Related Articles