Home Ανακοινώσεις 8ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣΜΥΡΝΗ – ΣΠΑΡΤΗ – ΑΛΑΝΥΑ – ΑΤΤΑΛΕΙΑ

8ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣΜΥΡΝΗ – ΣΠΑΡΤΗ – ΑΛΑΝΥΑ – ΑΤΤΑΛΕΙΑ

by Ένωση Σπάρτης

1η μέρα 29/05: ΣΜΥΡΝΗ

Άφιξη στη Σμύρνη. Κατευθυνόμενοι προς το ξενοδοχείο μας, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση της αγαπημένης μας μικρασιάτισσας, περνώντας από το Μπαϊρακλί. θα φθάσουμε στη σύγχρονη «Μπλε Πόλη» και θα καταλήξουμε, περνώντας από το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου στην Πούντα, για να κινηθούμε στην προκυμαία της Σμύρνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

2η μέρα 30/05 : ΣΜΥΡΝΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας με πρώτο σταθμό την Πλατεία Κονάκ, γνωστή και ως πλατεία Ρολογιού. Αναχώρηση για την Αρχαία Έφεσο. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας προς το υπαίθριο μουσείο της Αρχαίας Αγοράς της Σμύρνης. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το υπόλοιπο βράδυ ελεύθερο για να περιηγηθείτε στην όμορφη παραλία Κορντόν.

3 η μέρα 01/06:ΣΜΥΡΝΗ – ΣΠΑΡΤΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Σπάρτη της Πισιδίας. Η Σπάρτη ήταν έδρα του Μητροπολίτου Πισιδίας μέχρι το διωγμό του 1922 και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.050 μέτρων. Ως το 1922, από τις 35.000 των κατοίκων, οι 8.000 ήταν Χριστιανοί. Είχε 12 ναούς από τους οποίους σήμερα σώζονται μόνον δύο: Ένας εξ αυτών είναι ο Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου τον οποίο και θα επισκεφτούμε καθώς και ο ναός του Γενεσίου της Θεοτόκου που ήταν ὁ Μητροπολιτικός ναός. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4 η μέρα 02/06: ΣΠΑΡΤΗ

Πρωινό και επίσκεψη στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Σπάρτης Πισιδίας. Περίπατος στις παλιές γειτονιές της Σπάρτης και τα σύγχρονα αξιοθέατά της μαζί με τους απογόνους των Σπαρταλήδων. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Αντιόχεια της Πισιδίας για δέση στο ναό του Απ. Παύλου που χτίστηκε πάνω στην εβραϊκή συναγωγή στην οποία μίλησε ο Απ. Παύλος. Θα κάνουμε στάση στο Νησί της λίμνης Εγίρντιρ και επίσκεψη στο ναό των Αγίων Αναργύρων. Επιστροφή στη Σπάρτη, ελεύθερος χρόνος για ψώνια, βραδινό στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση στη Σπάρτη.

5 Η μέρα 03/06: ΣΠΑΡΤΗ

Σήμερα θα απολαύσουμε το τριήμερο των ρόδων.

6 Η μέρα 04/06: ΣΠΑΡΤΗ – ΑΛΑΝΥΑ – ΑΤΤΑΛΕΙΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Διασχίζοντας την πανέμορφη παραλία των 139 χιλιομέτρων φτάνουμε στην Αλάγια την γραφική πόλη στην οποία ζούσαν αρμονικά Έλληνες και Τούρκοι ως το 1922. Θα περιηγηθούμε την πόλη και θα επισκεφτούμε το κάστρο της Αλάγιας και τον βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε από Αλάγια για Σίδη. Επίσκεψη στον εκεί Αρχαίο ναό του Απόλλωνα και κατόπιν επιστροφή στην Αττάλεια. Διανυκτέρευση.

7 η ημέρα 05/06: ΑΤΤΑΛΕΙΑ – ΠΕΡΓΗ – ΑΣΠΕΝΔΟΣ – ΣΙΔΗ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις μεσογειακές πόλεις Πέργη, Άσπενδο, Σίδη & Αλάγια. Η Πέργη ήταν αρχαία ελληνική πόλη στη Μικρά Ασία πρωτεύουσα της Παμφυλίας. Βρισκόταν στις όχθες του Κέστρου ποταμού που ήταν πλωτός και καθιστούσε έτσι την πόλη παράλια. Κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους την πόλη επισκέφθηκαν οι Απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας οι οποίοι και κήρυξαν τον Χριστιανισμό. Ξεχωρίζουν τα τείχη της ακρόπολης της Πέργης μια πύλη θριάμβου, το μεγαλοπρεπές θέατρο, το στάδιο και πολλοί ναοί. Συνεχίζουμε για το αρχαίο θέατρο της Ασπένδου που θεωρείται ένα από τα καλλίτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά θέατρα στο κόσμο. Έχει διάμετρο 96 μ. και χωρητικότητα καθισμάτων 7.000 θεατών. Κτίσθηκε από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Ζήνωνα τον Κιτιέα το 155 (μ.Χ.) στην ελληνιστική περίοδο. Διανυκτέρευση.

8 η ημέρα 06/06: ΑΤΤΑΛΕΙΑ – ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μπόντρουμ. Άφιξη στο Λιμάνι του Μπόντρουμ, παραλαβή ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, έλεγχος διαβατηρίων ή ταυτοτήτων και αναχώρηση για Κω. Μετά από ένα ταξίδι μισής ώρα φτάνουμε στην Κω. Ελεύθερος χρόνος για μια μικρή περιήγηση στη Κω. Συγκέντρωση σε καθορισμένο σημείο για αναχώρηση για αεροδρόμιο. Η πτήση είναι προγραμματισμένη για τις 22:15. Για περισσότερες πληροφορίες από τον αρχηγό του γκρουπ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Η σειρά των εκδρομών μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς παραλήψεις.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δίκλινο 745,00 €, Μονόκλινο 970,00 €

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Σμύρνη – Κω – Αθήνα.
  • Ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή.
  • Πολυτελές Α/C Πούλμαν για όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ελληνόφωνος ξεναγός.
  • Εισιτήρια Ferry boat Μπόντρουμ – Κω.
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια (3 μεταφορές).

Δεν περιλαμβάνονται οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα.
Χρήσιμες πληροφορίες: Απαιτείται διαβατήριο ή ταυτότητα νέας έκδοσης με λατινικούς χαρακτήρες.

Δήλωση συμμετοχής μέχρι 15 Απριλίου 2024, στους:

  • Νίκο Παντελίδη 6943 553 448
  • Κοσμά Χατόγλου 6936 909 546
  • Σταύρο Παπαγερασίμου 6977 342 113
  • Βασιλεία Κλαύση – Ζαχαράκη 6973 835 007

Related Articles