Home Δημοσιεύματα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

by Ένωση Σπάρτης

Δευτέρα 16/1/2023

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΠΑΡΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ

Οι χώροι του Πνευματικού Κέντρου της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας, στάθηκαν μικροί για να υποδεχτούν τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας την Κυριακή το βράδυ, 15 Ιανουαρίου 2023. Κάθε γωνιά είχε κατακλυστεί, πολλοί ήταν όρθιοι, ενώ κάποιοι βρέθηκαν και στην είσοδο του κτιρίου. Τους ευχαριστούμε και ζητούμε συγγνώμη αν τους ταλαιπωρήσαμε! Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων.

Η εκδήλωση άρχισε με τον Γεν. Γραμματέα Σταύρο Παπαγερασίμου που καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και κάλεσε την Χορωδία Αλαγιωτών να τραγουδήσει τα κάλαντα υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Καίτης Τσεκούρα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας, έλαβε τον λόγο και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ό,τι «…Το 2022 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τους Σπαρταλήδες, και όχι μόνο, αφού συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τον ξεριζωμό τους από την πατρίδα τους Σπάρτη της Πισιδίας, ενώ το 2023 είναι μια χρονιά σημαντική αφού 100 χρόνια πριν οι Σπαρταλήδες έριξαν τον σπόρο για την ίδρυση της σημερινής μας πόλης της Ν. Ιωνίας, που τότε λέγονταν Ποδαράδες και η οποία σε λίγους μήνες κλείνει ένα αιώνα ζωής και εισέρχεται στην δεύτερη εκατονταετηρίδα της ζωής της. Μάλιστα φέτος το 2023, είναι χρονιά ορόσημο και για τον Σύλλογό μας, αφού συμπληρώνει ζωή 90 χρόνων. Δεν είναι μικρό πράγμα. 90 χρόνια προσφέρει πολιτισμό και κοινωνικό έργο στην πόλη μας…».

Επίσης παρουσίασε άγνωστο αρχειακό υλικό με χάρτες και το πως διαμορφώθηκε η πόλη της Ν. Ιωνίας μέσα από αγορές εκτάσεων και απαλλοτριώσεις που πραγματοποίησε το Ταμείο Περιθάλψεως Προσφύγων (Τ.Π.Π.) και η Επιτροπή Αποκαταστάσεως Προσφύγων (Ε.Α.Π.), ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις που πραγματοποίησε η Ένωση μέσα στο έτος 2022.

Ο Μητροπολίτης Ν.Ι.Φ.Η.Χ. κ. Γαβριήλ ευλόγησε τις τρεις πίτες και έκοψε το πρώτο κομμάτι για τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Ακολούθησαν απευθύνοντας ευχές, η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, ο πρώην δήμαρχος Πέτρος Μπουρδούκος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» κ. Παν. Μανούρης, «Ενότητα για τη Ν. Ιωνία» κ. Χρήστος Κανλής και «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Κώστας Κατιμερτζόγλου, ο Ταμίας της Ο.Π.Σ.Ε. κ. Κώστας Αναγνωστάκης, ο Πρόεδρος τοι Ιωνικού Συνδέσμου κ. Γιάννης Κοντίτσης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης κ. Χάρης Σαπουντζάκης και τελευταίος ο Πρόεδρος της Ενώσεως κ. Λουκάς Χριστοδούλου, που αφιέρωσε το κομμάτι πίτας στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.

Ο Αντιπρόεδρος Κοσμάς Χατόγλου παρουσίασε στην εκδήλωση, τους αθλητές σκακιού που διακρίθηκαν και τους απονεμήθηκαν μετάλλια και κύπελλα. Τιμής ένεκεν βραβεύτηκαν για τις επιτυχίες–διακρίσεις τους το 2022, οι αθλητές της σκακιστικής ομάδας της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας που ήταν υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους Νίκου Χατόγλου και Κυριάκου Γρυπαίου, και ήταν οι:

-Εμμανουήλ Ασβεστάς (3ος στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών)

– Γεωργία-Νικολέτα Σφυράκη (2η στο Ατομικό Πρωτάθλημα Αττικής κάτω των 10 ετών)

-Στυλιανός Μπανάς, Σπυρίδων Σπηλιωτόπουλος, Γεωργία-Νικολέτα Σφυράκη, Βασίλειος Σταυρόπουλος, Κων/νος Δαραμάρας (2η στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Αττικής κάτω των 2 ετών)

-Ιωάννης Κεραμιώτης, Χριστόφορος Μπρέντας, Νικόλαος Πάττας, Ορφέας Ζευγαρίδης-Μαυρόπουλος, Φιλοθέη Μπανά (3η στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Αττικής κάτω των 8 ετών).

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασαν: η Άννα Κατσούλη (ερμηνεία) και Χριστίνα Πουπάλου (πιάνο) ενώ δεν έλειψαν και οι μαγικές στιγμές όταν χορέψαμε ρεμπέτικα τραγούδια.

Εκτός των προαναφερθέντων την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων: Ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, ο Αντιπρόεδρος της AHEPA Ελλάδος κ. Τσουνάκης, οι Αντιδήμαρχοι Γκέλυ Σακκαλόγλου, Άρης Χατζησαββίδης, Αντώνης Καρβουνιάρης και Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Γρίβα, και Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ., Μίλτος Καναβός, Γιάννης Λαζαρίδης, Γεωργία Τσοπανίδου, Μάκης Παπαμαργαρίτης, Σοφία Ναϊσίδου, Όλγα Ακιανίδου και Λίλιαν Αθυμαρίτου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας κ. Στέφ. Γατσούλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αργοναύται-Κομνηνοί» κ. Θεόφιλος Καστανίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ψυχικού κ. Ντίνα Μακαντάση, η Πρόεδρος της Αδελφότητας Προκοπιέων «Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος» κ. Παρασκευή Σαραντίδου, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Νέα Σινασσός» και αντιπρόεδρος της AHEPA Παλ. Φαλήρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλίδης, η ιστορικός και συγγραφέας κ. Μαρία Βεϊνόγλου, ο Πρόεδρος του συλλόγου «Απόγονοι Μικρασιατών Προσφύγων Πειραιά» κ. Ευάγγελος Τζανής, ο αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Μάκης Λυκούδης, η αντιπρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Δέσποινα Γεωργαντζή και ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Τάκης Κωστιδάκης, ο Γεν. Γραμματέας του Ο.Φ.Ν.Ι. κ. Παντελής Χατζηϊωάννου, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Φ.Ο.Ν.Ι. κ. Νίκος Χομπάς, ο Πρόεδρος των Παλαιών Προσκόπων Ν. Ιωνίας κ. Όμηρος Ακιανίδης, η Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας-Παράρτημα Ν. Ιωνίας κ. Βέτα Γεωργιάδου, ο Πρόεδρος του συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας κ. Άγγελος Μελεμενής και η αντιπρόεδρος κ. Έλσα Ανθρακίδου, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης. Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» κ. Κούλα Μπρόλιου και ο αντιπρόεδρος κ. Αρχάγγελος Γαβριήλ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών κ. Γιώργος Νουβέλογλου και ο αντιπρόεδρος κ. Παντ. Κότσογλου, η Γεν. Γραμματέας του συλλόγου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών κ. Λαμπρινή Σπανοπούλου, ο Πρόεδρος του Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΉ» Βαγ. Βασιλείου και ο Κώστας Τσαγκαράκης, ο Κυριάκος Χήνας από τη Λέσχη Πολιτισμού ΑΕΚ, η Βάνα Παπαδοπούλου από την Περιφέρεια Αττικής, μέλη Δ.Σ. προσφυγικών σωματείων και συλλόγων και πολλοί άλλοι που ενδεχομένως διέφυγαν την προσοχή μας και ζητούμε την κατανόησή τους.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Related Articles