Αρχική Δράσεις Η έναρξη επιμορφωτικών ομιλιών άρχισε στην Ένωση Σπάρτης Μ.Ασίας με τον καρδιολόγο κ. Σωτήριο Πατσιλινάκο

Η έναρξη επιμορφωτικών ομιλιών άρχισε στην Ένωση Σπάρτης Μ.Ασίας με τον καρδιολόγο κ. Σωτήριο Πατσιλινάκο

Από Ένωση Σπάρτης

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, 19 Νοεμβρίου 2018 η Ένωση Σπάρτης ξεκίνησε ένα πρόγραμμα καλά οργανωμένων εκδηλώσεων καθαρά επιμορφωτικού, επιστημονικού , κοινωνικού χαρακτήρα.

Και πραγματικά συνυπήρχαν όλα τα σχετικά στοιχεία για μια τέτοια εκδήλωση: λαμπρός ομιλητής, εξαιρετικά προετοιμασμένος στην παρουσίαση του θέματός του (άφθονο εικονιστικό υλικό), άμεση επικοινωνία με το ακροατήριο, διάλογος μαζί του και απαντήσεις σε απορίες.

Μιλούμε για την εκδήλωση, που είχε ως ομιλητή τον πολύ γνωστό καρδιολόγο, τον διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής του Κωνσταντοπουλείου Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας (Αγία Όλγα) κ. Σωτήριο Πατσιλινάκο και θέμα: «Στεφανιαία νόσος».

Με την έναρξή της στο βήμα ανέβηκε η ταμίας της Ενώσεως κα. Ξένια Παλλιόγλου, η οποία αφού καλωσόρισε τον κόσμο, αναφέρθηκε στη σημασία του θέματος και την προσπάθεια που καταβάλλει η Ένωση, πέραν των άλλων πολιτιστικών, κοινωνικών, αθλητικών (Σκάκι) και άλλων δράσεών της να ξεκινήσει πρόγραμμα επιμορφωτικών διαλέξεων. Συνέχισε λέγοντας «επιδιώξαμε η εναρκτήρια εκδήλωσή μας να έχει ως αντικείμενο το ύψιστο αγαθό για τον άνθρωπο, που είναι, βέβαια, η υγεία. Και μάλιστα με ένα από τα δύο πιο βασικά ζωτικά όργανά μας, που διαμορφώνουν ξεχωριστά την οντότητά μας, το μυαλό και την καρδιά. Ο λόγος θα είναι για την καρδιά. Το πιο ευαίσθητο, αλλά και το πιο χιλιοτραγουδημένο όργανο του σώματός μας.

Ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατσιλινάκο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και παρακάλεσε τους παρόντες: τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κούρτη και τον κ. Γιάννη Χαραλάμπους να απευθύνουν χαιρετισμό. Και οι τρεις επίσημοι καλεσμένοι αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο που γίνεται στο ιστορικό Νοσοκομείο της Ν. Ιωνίας σε όλους τους τομείς και στην Καρδιολογία με τα εξελιγμένα μηχανήματα και τους σπουδαίους γιατρούς που υπηρετούν σ’ αυτό. Ο ίδιος ο κ. Πατσιλινάκος αργότερα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μεγάλη δωρεά της οικογενείας Δουρμούσογλου. Ο κ. Πατσιλινάκος ξεκινώντας την ομιλία του είπε πως αισθάνεται χαρά γιατί είναι ανάμεσα σε τόσους φίλους, που έχω την τιμή να μου έχουν εμπιστευθεί την υγεία τους.

Η ομιλία του που την εστήριζε εξαιρετικό εικονιστικό υλικό θα έλεγε κανείς ότι ήταν συναρπαστική, καθήλωσε το ακροατήριό του, καθώς χωρίς να παραχωρεί τίποτε από την επιστημονική τεκμηρίωση των όσων έλεγε, ήταν τόσο άμεσος και κατανοητός ώστε να γίνεται αντιληπτός απ’ όλους.

Ακολούθησε διάλογος με το κοινό, τον οποίο συντόνιζε η κα. Παλλιόγλου, όπου ο γιατρός απάντησε σε ένα μεγάλο αριθμό ερωτήσεων λύνοντας ταυτόχρονα απορίες και εξηγώντας πως με την πρόοδο που έχει γίνει και τα εξελιγμένα μηχανήματα αντιμετωπίζονται ακόμη και οι πλέον επικίνδυνες περιπτώσεις.

Ο γιατρός τελείωσε προβάλλοντας μιαν εικόνα σωζόμενου ναού της Σπάρτης Πισιδίας (ναός των Εισοδίων) που προκάλεσε την άμεση θερμή ανταπόκριση του προέδρου κ. Σαπουντζάκη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατσιλινάκο, κάλεσε το πολυπληθές ακροατήριό του να είναι σε εγρήγορση, γιατί θ’ ακολουθήσουν κι άλλες σημαντικές εκδηλώσεις.

Μεταξύ άλλων στο ακροατήριο διακρίναμε την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κα Δέσποινα Θωμαΐδου, τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Γιάννη Λαζαρίδη, προέδρους κι εκπροσώπους σωματείων και φορέων.

Από το Δ.Σ.

της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας


Σχετικά Άρθρα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Περισσότερα