Αρχική Δράσεις O Λoυκάς Χριστοδούλου παρουσίασε φωτογραφικά τη Νέα Ιωνία μεταξύ 1940- 1967 στην Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας

O Λoυκάς Χριστοδούλου παρουσίασε φωτογραφικά τη Νέα Ιωνία μεταξύ 1940- 1967 στην Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας

Από Ένωση Σπάρτης

Μετά το βιβλίο του “Η Νέα Ιωνία στο Μεσοπόλεμο” (γραμμένο μαζί με τον Χάρη Σαπουντζάκη), ο Λουκάς Χριστοδούλου , ουσιαστικά ο μεγαλύτερος ως σήμερα ερευνητής στο χώρο της Ιστορίας της Νέας Ιωνίας, έδωσε μια πρόγευση της -προσεχούς ίσως- εργασίας του, με την παρουσίαση 200 περίπου εικόνων (ως επί το πλείστον ανέκδοτων) στην  Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017. Τις φωτογραφίες συνόδευσαν 3 μικρά σε διάρκεια βίντεο από το αρχείο του αλλά και από το αρχείο της ΕΡΤ, της περιόδου 1940-1967.

Η παρουσίαση ξεκίνησε πρωτότυπα, με δύο τραγούδια του τέλους της δεκαετίας 1930 για τους Ποδαράδες και τις Ποδαριώτισσες και μετά “βομβάρδισε” κυριολεκτικά το πυκνό ακροατήριό του, στο οποίο ήταν παρόντες και πολλοί Ιωνιώτες που είχαν προσφέρει φωτογραφίες από το οικογενειακό τους αρχείο, με ένα ενδιαφέρον υλικό, χρόνο τον χρόνο, από την εξέλιξη της Ν. Ιωνίας, ως χώρου αλλά και ως εργαστηρίου ζωής, επαγγελμάτων, κοινωνικών αγώνων, πολιτισμικών δράσεων, ηθών και εθίμων.

Πολλές φορές διέκοψε την παρουσίασή του για να συνομιλήσει με το ακροατήριο, να θέσει ερωτήματα, αλλά και να δεχθεί τυχόν συμπληρωματικές γνώσεις από τους παλαιοτέρους που είχαν ζήσει τα γεγονότα.

Στο πολυπληθές κοινό της βραδιάς ήταν και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο, πανοσιολογιότατο Επιφάνιο και άλλους ιερείς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, μέλη προσφυγικών σωματείων και άλλων συλλόγων, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν τα μέλη του Δ.Σ. ο αντιπρόεδρος Κοσμάς Χατόγλου και η  ειδική γραμματέας Ιωάννα Σαπουντζάκη.

Σχετικά Άρθρα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Περισσότερα