163
Εφέτος τα Νεανικά Ατομικά Πρωταθλήματα Σκακιού Αττικής οργανώθηκαν από το Δήμο Φυλής και την Ε.Σ.Σ.Ν.Α, από τις 3 έως 8 Μαΐου 2016 στο 4 ο Γυμνάσιο Ζαφριάς.
Το Σκακιστικό Τμήμα της Ενώσεως με επικεφαλής όπως πάντα, τον αρχηγό του κ. Νίκο Χατόγλου ήταν παρόν με 7 παιδιά. Το γεγονός ότι οι αγώνες διεξήχθησαν μέσα στην Εορταστική περίοδο της στέρησε τη δυνατότητα εκπροσώπησής της από μεγαλύτερο αριθμό.
Στην κατηγορία -10 η σκακίστρια της Ένωσης Βάγια Τσεκούρα ήλθε 3 η στην Αττική και πήρε κύπελλο, που συνοδεύεται με την πρόκρισή της στα τελικά Ελλάδος.
Στους 7 αγώνες επέτυχε 5 νίκες, μία εκ των οποίων ήταν κι επί της αναδειχθείσης τελικά πρωταθλήτριας Αττικής .
Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση της Σταυρούλας Τσεκούρα, που επέτυχε 4 νίκες.
Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το γεγονός ότι ήταν η μικρότερη ηλικιακά σκακίστρια.
Στην κατηγορία -10 συμμετείχαν 4 παιδιά που έφεραν τα παρακάτω αποτελέσματα.
Αλέξανδρος Προυτσάλης 4 νίκες επί 7 αγώνων.
Εμμανουήλ Ασβεστάς 3,5 νίκες επί 7 αγώνων.
Κωνσταντίνος Καράμπαμπας 3,5 νίκες επί 7 αγώνων.
Μιχάλης Τσοπανίδης 3 νίκες επί 7 αγώνων .
Τέλος στην κατηγορία αγοριών -16 ετών συμμετείχε ο Κοσμάς Κανελλάκης.
Η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας συγχαίρει τους σκακιστές και τις σκακίστριες της για τους ωραίους αγώνες τους και τις επιτυχίες τους.
Από την Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας