Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας "Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών"|Δευτέρα, Ιουλίου 26, 2021
Είστε εδώ: Home » Δράσεις » Ετήσια Εορτή 2009
  • Ακολουθήστε μας

Ετήσια Εορτή 2009 

Ετήσια Εορτή 2009

Την Κυριακή, 10 Μαΐου 2009, το πρωί τελέσθηκε, με επιτυχία, η καθιερωμένη Ετήσια Εορτή της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας.
Η εορτή αυτή έχει καθιερωθεί για να τιμάται η μνήμη της αξέχαστης πατρίδας Σπάρτης Πισιδίας. Ο εορτασμός άρχισε με τη Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία, στον Ιερό ναό των Αγ. Αναργύρων, όπου προέβη ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλ/φειας κ.κ. Κωνσταντίνος. Συνεχίσθηκε δε με το Ιερό μνημόσυνο για όλους όσοι χάθηκαν στη Μικρά Ασία (κληρικοί, στρατιωτικοί, λαϊκοί ) αλλά και για τους διατελέσαντες προέδρους και μέλη των διοικήσεων της Ενώσεως Σπάρτης στα 76 χρόνια από της ιδρύσεώς της και τους Ευεργέτες και Δωρητές της.
Στη συνέχεια και στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ενώσεως έγινε ο πανηγυρικός εορτασμός.
Στην αρχή η Γ. γραμματέας κ. Κυριακή Σαπουντζάκη καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και μετά ανέβηκε στο βήμα ο Πρόεδρος της Ενώσεως κ. Χάρης Σαπουντζάκης.
Ακολούθως κάλεσε το δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Γιάννη Χαραλάμπους ν’ απευθύνει χαιρετισμό. Ο δήμαρχος υπενθύμισε στο ακροατήριο τις άοκνες προσπάθειες των μελών της Ενώσεως στον τομέα του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς, επί τόσες 10/ετίες.
Ακολούθως χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ν. Ιωνίας κ. Βασ. Καραογλάνογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Γυθείου κ. Συμ. Χατζηχαραλάμπους (Σπάρταλης) , ο πρώην δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Πέτρος Μπουρδούκος και ο επικεφαλής της Αριστερής Όχθης κ. Γιάννης Κολμανιώτης.
Στο δεύτερο μέρος της εκδηλώσεως η Μικτή Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας, υπό τη δ/νση του μουσικοσυνθέτη κ. Στάθη Ουλκέρογλου παρουσίασε ειδικό πρόγραμμα με γνωστά ρεμπέτικα τραγούδια σε διασκευές για χορωδία.
Στην εκδήλωση παρέστησαν: οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Μανούρης, Νίκος Μπράτιμος, Δέσποινα Θωμαΐδου. Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Λουκάς Χριστοδούλου ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Γιώργος Τσοπανίδης και ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Λαζαρίδης, ο ναύαρχος ε.α. κ. Θεμελίδης και οι εκπρόσωποι των φορέων: Σύνδεσμος Αλαγιωτών κ. Κ. Τσοπανάκης, Σωματείο Ινεπολιτών –Κασταμονιτών κ. Λαμπρινή Σπανοπούλου, Σύλλογος Σμυρναίων κ. Ελ. Οξύζογλου, Φ.Ο.Ν.Ι κ. Νίκος Χομπάς, ΔΙΑΠΕ κ. Γιάννης Δαρμογιάννης, Αθλ. Σύλλογος «Ανατολή» κ. Αικ. Φιολιτάκη, Ένωση Γυναικών Ελλάδας κ. Λέλα Μπανούση, Ρουμελιώτικη Εστία κ. Κ. Βελιανίτης, ο λογοτέχνης κ. Κυρ. Βαλαβάνης κ.λ.π. Το σεβασμιότατο μητροπολίτη εκπροσώπησε ο πανοσολογιότατος Κων/νος Ψαλτάκης.