Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας "Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών"|Παρασκευή, Μαΐου 7, 2021
Είστε εδώ: Home » Δράσεις » Επίσκεψη του Μητροπολίτου Πισιδίας κ.κ. Σωτήριου στην Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας
  • Ακολουθήστε μας

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Πισιδίας κ.κ. Σωτήριου στην Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας 

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Πισιδίας κ.κ. Σωτήριου στην Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας

Την Τετάρτη , 27 Ιουλίου 2016 , το βράδυ επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο της ΄Ενωσης Σπάρτης, στην Ν. Ιωνία, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πισιδίας κκ. Σωτήριος.

Τον σεβασμιότατο μητροπολίτη υποδέχθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με αγωνία, να τον ακούσουν να μιλάει για τα γεγονότα στην Τουρκία και τις εξελίξεις που διαγράφονται ως προς το μέλλον των προσπαθειών του σε Σπάρτη, Αττάλεια και Αλάια.

Ο σεβασμιότατος αρχικά ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο κ. Χάρη Σαπουντζάκη και τα μέλη του Δ.Σ που υποδέχθηκαν και φιλοξένησαν, με «Αβραμιαίο» τρόπο όπως είπε, την ομάδα των 50 Τούρκων της Σπάρτης, οι οποίοι είχαν οργανώσει ταξίδι στην Ελλάδα, ως «ανταλλαγέντες» της συνθήκης της Λωζάνης, στις πατρίδες των προγόνων τους στη Μακεδονία.

Σημείωσε ότι αυτή η υποδοχή δημιούργησε εξαιρετική εντύπωση που θα βοηθήσει σημαντικά στην παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων με τις τοπικές αρχές της Σπάρτης, ενόψει και των  προσπαθειών συντήρησης και εξωραϊσμού των 2 σωζομένων ναών της.

Εξήγησε ότι προς το παρόν η κατάσταση είναι δύσκολη για τη Μητρόπολη Πισιδίας, γιατί αναγκαστικά θα περιορισθεί ο κύκλος των δράσεων της. Ελπίζω όμως ότι στο άμεσο μέλλον θα επανέλθει η κανονικότητα.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης συγχάρηκαν, για άλλη μία φορά, τον σεβασμιότατο Σωτήριο για τις άοκνες προσπάθειές του και τον διαβεβαίωσαν ότι σε κάθε περίπτωση, παρά των οικονομική κρίση και τα εξ αυτής προβλήματα ακόμη και για την επίσκεψη των αξέχαστων πατρίδων, θα έκαναν ό,τι μπορούν να σταθούν αλληλέγγυοι, γιατί πραγματικά το έργο που επιτελεί είναι εθνικό θρησκευτικό αλλά και ειρηνικό και κοινωνικό.