Home Δράσεις Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας στο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας – Φιλαδελφείας

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας στο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας – Φιλαδελφείας

by Ένωση Σπάρτης

Το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Ιουνίου 2017, το νεοεκλεγέν από τις Αρχαιρεσίες της 31ης Μαΐου 2017 Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας επισκέφθηκε το Μητροπολιτικό μέγαρο, προκειμένου να υποβάλει τα σεβάσματά του στο σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Γαβριήλ και να πάρει τις ευλογίες του για το έργο που καλείται να επιτελέσει στη 2/ετία: 2017-2019.

Αν και επρόκειτο για μια επίσκεψη εθιμοτυπικού χαρακτήρα, τελικά καθώς ήσαν παρόντα όλα σχεδόν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, εξελίχθηκε σε μια σοβαρή ανταλλαγή απόψεων επάνω στα φλέγοντα θέματα της αγχώδους καθημερινότητας και της ανάγκης στενότερης συνεργασίας της Εκκλησίας με την κοινωνία μέσω των συλλογικών φορέων, που πέραν της καθόλου πολιτιστικής δράσης τους συμβάλλουν ενεργά και σε προγράμματα  ανακούφισης όσων έχουν πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση.

Ωστόσο τόσο ο Πρόεδρος, όσο και όλα τα μέλη του Δ.Σ. που πήραν το λόγο, αναφέρθηκαν και στα πάγια προβλήματα και τις διεκδικήσεις του ξεριζωμένου Μικρασιατικού Ελληνισμού καθώς στην 84/χρονη πορεία της η Ένωση έχει να επιδείξει επ’ αυτών σειρά πρωτοβουλιών, ενεργειών και εκδηλώσεων.

Με την ευκαιρία αυτή τα μέλη, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον σεβασμιότατο κ. Γαβριήλ για τον δυναμικό και τελεσφόρο τρόπο με τον οποίο η Ιερά Μητρόπολη αντιμετώπισε και προέβαλε τις ιστορικές μνήμες, μέσα από εξαιρετικής ποιότητας πανελλαδικού χαρακτήρα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, που είχαν πρωτοφανή μαζικότητα (Μέγαρο Μουσικής, Ηρώδειο, Ημερίδα σε συνεργασία με το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ, στο Πνευματικό Κέντρο της Ένωσης, κ.λ.π.).

Τόνισαν δε ότι όπως και τότε η Ένωση έσπευσε εκ των πρώτων να στοιχηθεί κοντά στη Μητρόπολη, έτσι και τώρα είναι πρόθυμη να το πράξει συνεργαζόμενη στενά και καταθέτοντας εποικοδομητικές προτάσεις.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Γαβριήλ από την πλευρά του ευχαρίστησε την Ένωση, γιατί τον βοήθησε πολύ να εμβαθύνει στην Ιστορία και τον Πολιτισμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού και μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια να μπορεί να θεωρεί ότι είναι κι αυτός ένας από τους  απογόνους των ξεριζωμένων προσφύγων της καθ’ ημάς Ανατολής.

Παρών κατά την επίσκεψη και τη συζήτηση ήταν και o πανοσολογιότατος πρωτοσύγγελος κ. Επιφάνιος Αρβανίτης.

Τα μέλη του Δ.Σ και της Ε. Επιτροπής που ήσαν παρόντα ήταν τα εξής:

Χάρης Σαπουντζάκης πρόεδρος, Κοσμάς Χατόγλου Α΄αντ/δρος, Βασιλεία Ζαχαράκη Β΄ αντ/δρος, Αθανάσιος Γουναρίδης Γεν. Γραμματέας, Ιωάννα Σαπουντζάκη ειδ. γραμματέας, Ξένια Παλλιόγλου ταμίας, Δημήτριος Μωραλόγλου έφορος, Σταύρος Παπαγερασίμου Υπ. Δημ. Σχέσεων και Νίκος Χατόγλου , Λουκάς Χριστοδούλου μέλη  με ειδικές αρμοδιότητες.

Από την Εξ. Επιτροπή παρόντες ήσαν οι: Ηλίας Μωραλόγλου και Σίμος Ιντζόγλου.

Απουσίαζαν για πολύ σοβαρούς λόγους ο  Όμηρος Ακιανίδης και ο  Κυριάκος Ελμαλόγλου.

Από την Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας

Related Articles