Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας "Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών"|Τρίτη, Μαΐου 22, 2018
Είστε εδώ: Home » Δράσεις » Η Ένωση Σπάρτης Μ.Ασίας παρούσα στον εορτασμό του Μπλόκου της Καλογρέζας
  • Ακολουθήστε μας

Η Ένωση Σπάρτης Μ.Ασίας παρούσα στον εορτασμό του Μπλόκου της Καλογρέζας 

Εορτασμός_Μπλόκου_Καλογρέζας

Εφέτος συμπληρώθηκαν 73 χρόνια από την θυσία των 22 παλικαριών της Καλογρέζας στο περιβόητο   «Μπλόκο της Καλογρέζας» , που έγινε την 15η Μαρτίου  1944.

Οι δυνάμεις Κατοχής και τα «Τάγματα Ασφαλείας» σε συνεργασία με δυνάμεις Χωροφυλακής κύκλωσαν την αποφράδα εκείνη ημέρα το συνοικισμό της Καλογρέζας κι αφού συνέλαβαν εκατοντάδες άτομα οδήγησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα 22 παλικάρια, που θεώρησαν ως υπεύθυνα για αντιστασιακή δράση.

Συστηματικά ο Δήμος Ν. Ιωνίας ξεκίνησε από τις αρχές της 10/ετίας του ’80 να οργανώνει πλαίσιο εκδηλώσεων για να τιμηθεί η μνήμη των ηρώων. Μεταξύ των πρώτων σωματείων που έσπευσαν να συμμετάσχουν ήταν και η Ένωσή μας.

Εφέτος υπήρξε μια αξιόλογη συμβολική δράση. Φυτεύτηκαν 22 κυπαρίσσια στο χώρο του ηρώου των πεσόντων και κλήθηκαν συγγενείς των εκτελεσθέντων και εκπρόσωποι αρχών και φορέων ν’ αποκαλύψουν τα ονόματα των ηρώων.  Η Ένωση Σπάρτης κλήθηκε δια του προέδρου της Χάρη Σαπουντζάκη (ως εκπροσωπούντος τα σωματεία της Ν. Ιωνίας)  ν’ αποκαλύψει την πλακέτα για τον Κωνσταντίνο Μηνόπουλο.

Ο Κωνσταντίνος Μηνόπουλος του Ανδρέα ήταν 62 ετών, παντοπώλης, πολύ γνωστός κι αγαπητός στην Καλογρέζα. Είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη. Και ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία εκ των εκτελεσθέντων.

Η Ένωση Σπάρτης Μ.Ασίας εύχεται όπως και για τους άλλους ήρωες να είναι «αθάνατοι».

Από την Ένωση Σπάρτης Μ .Ασίας